Hvilken slags træ skal jeg vælge til min træterrasse?

En træterrasse er flot, varm og skaber en fin overgang mellem hus og have. Men en træterrasse udsættes også konstant for vind og vejr, og det stiller strenge krav til den type træ, du vælger at anvende til din træterrasse. Vi vil her gennemgå fordelene og ulemperne ved forskellige typer træterrasser.

Træterrasse i trykimprægneret træ

En af fordelene ved en træterrasse i trykimprægneret træ er, at det er en forholdsvis billig løsning, da brædder i trykimprægneret træ som regel er ret billige sammenlignet med andre typer brædder. Selvom brædderne er trykimprægneret slipper du dog ikke helt for at vedligeholde dem. De skal nemlig helst behandles mindst hvert andet år, for at holde sig flotte og sunde. Gør du det, kan du til gengæld også forvente en flot træterrasse, som kan holde i rigtig, rigtig mange år.

Træterrasse i varmebehandlet træ

Du kan også vælge at få lavet din træterrasse i varmebehandlet træ. Fordelene ved en træterrasse i varmebehandlet træ er, at denne type terrasse er meget modstandsdygtig overfor råd og svamp.

Træterrasse i komposit

En terrasse i komposit er en utrolig populær løsning da den stort set ikke kræver noget vedligehold overhovedet. Komposit er en blanding af plastik og træ, som gør, at brædderne bliver utrolig holdbare og vedligeholdelsesfrie. Det eneste du skal gøre er at vaske dem, når de bliver beskidte.

Brædder i komposit ligner til forveksling rigtige træbrædder, om end de føles en smule anderledes. Til gengæld bliver de ikke lige så let slidt som almindelige brædder, og man slipper for både evner, råd og svamp.

Træterrasse i eg

En træterrasse i eg er utrolig smuk. Træet har en varieret struktur, som giver en spændende og rustik overflade. Hvis terrassen ikke vedligeholdes løbende, får den en flot grålig farve. Hvis man ønsker at beholde træets naturlige, lyse farve skal den behandles med træolie hvert år.

Giv din gamle terrasse nyt liv

I stedet for at få lavet en helt ny terrasse, kan du også vælge at få renset og behandlet din eksisterende. Hvis du fx får din træterrasse imprægneret slipper du for at oliere den hvert år og holder samtidig alger og andet skidt væk.