En seng med skuffer giver masser af ekstra opbevaringsplads i soveværelset

Dette indhold er sponsoreret

En seng er et møbel, der stort set findes i ethvert soveværelse. Men sengen kan faktisk også være et opbevaringsmøbel til soveværelset, som giver dig ekstra plads.

Senge med opbevaring fylder ikke mere end almindelige senge, men de har alligevel plads til at gemme ting i eksempelvis skuffer, der passer nøjagtigt ind nedenunder. Det kunne også være et magasin. Uanset hvilken variant du vælger, kan du have alt lige ved hånden, når du skal finde det. Samtidig er tingene ude af syne, så du kan skabe visuel ro i dit soveværelse.

En seng med opbevaring er især praktisk for folk, der bor i lejligheder eller små huse, hvor der ikke er meget plads til at opbevare ting.

Opbevaringsidéer til soveværelset – Hvad kan man opbevare under sin seng?

Der er mange ting, som man kan opbevare under sin seng. Dette afhænger dog af, hvor høj sengen er, og hvor meget plads der er under den. Hvis du har en høj seng med skuffer under, har du både opbevaring og let adgang.

Mange har ekstra puder, dyner og sengetøj gemt væk under sengen. Så er det let at finde frem, når det er tid til at skifte rundt. Samtidig falder det ikke ud af tøjskabet hver morgen, når man (måske) for tredje gang på den uge panisk prøver at finde det perfekte outfit til dagen.

Der er i det hele taget meget få sager, man ikke kan gemme i opbevaringsmøblet. Man bør naturligvis ikke gemme madvarer, der kan fordærves eller har stærk lugt. Man bør heller ikke opbevare artikler, der på den ene eller anden måde kan udgøre en brandfare under sengen.

Hvordan man udnytter pladsen under sin seng optimalt

Det er ikke optimalt, hvis opbevaringspladsen under sengen bliver brugt på en rodet måde. Så fylder tingene unødigt meget, og man kan have svært ved at komme til dem. Derfor kan det være en god idé at udnytte pladsen under sin seng på en anden måde, hvor man er mere organiseret. 

Et godt tip er for eksempel at bruge denne plads til opbevaring af ting, som man ikke bruger så ofte. På denne måde kan man få mere plads i resten af sit hjem. Hvis det er noget, man sjældent bruger, behøver man heller ikke at rode rundt efter det særlig længe. Igen er det ideelt at have god orden i de opbevarede sager, så det er nemt at finde de ting, som man har valgt at gemme.

Hvis man gerne vil huske, hvad man opbevarer under sengen, kan man med fordel lave en liste eller sætte labels på. Hermed kan du skabe overblik over, hvilket opbevaringsrum der indeholder hvad.

Soveværelsesindretning – Inspiration til at skabe et roligt og afslappende hjem

Et af de vigtigste rum i ens hjem er nok soveværelset. Det er her, man tilbringer en stor del af sin tid, og det er også her, man har brug for at føle sig mest afslappet. Derfor kan det være en god idé at have et roligt og afslappende soveværelse. Så kan man trække sig tilbage og puste ud efter en lang dag på jobbet. 

En af de første ting man skal overveje, når man indretter sit soveværelse, er hvilken seng man vil have. Sengen vil ofte være det første man ser, når man kommer ind i rummet. Derfor er det vigtigt, hvordan den ser ud, og hvor meget den fylder.

Du skal overveje, hvilken størrelse seng du ønsker, og om den også skal være høj nok til at kunne fungere som opbevaringsmøbel. Ydermere skal du overveje, om du ønsker en dobbelt-, trekvart- eller enkeltseng. Det rette valg kan afhænge af, om du bor alene eller sammen med andre og hvor meget plads, du har i forvejen.

Noget andet, som er vigtigt for et roligt sovemiljø, er pynten i rummet. Pynten skal ikke være for dominerende, da dette kan virke forstyrrende rent visuelt. Især hvis pynten har skrappe farver eller på anden vis agerer tydeligt blikfang. Derfor kan det være en idé at holde sig til rolige farver såsom hvid, creme, grå eller blå. Det afhænger naturligvis af, hvilken type farver der passer bedst ind i dit soveværelse, og hvad du bedst kan lide, hvad der er det rette valg for dig.

Skal du sove godt om natten, er det rart ikke at være omgivet af rod. Skab et godt miljø for dig selv, hvor du føler dig tilpas. Derfor kan det være en god mulighed for dig at have et opbevaringsmøbel i kraft af sengen, så du skaber et skønt rum og et rolig sovemiljø.